Zevenbergen / Brug over de Mark

     

Het station Zevenbergen ligt in de gemeente Moerdijk aan de spoorlijn Rotterdam - Antwerpen bij km. 7.516 en is geopend in het jaar 1854.
Het station heeft een stationsgebouw dat vroeger gebruikt werd als woonhuis. Het station zelf telt twee sporen en ook twee perrons. Het gebouw is een rijksmonument.

     

Het emplacement in zuid-westelijke richting (links) en het emplacement in noord-oostelijke richting (rechts) d.d. 21 augustus 1981.
(Foto's: W. Vos)

Gebruikte afkortingen: Blokstelsels:

De emplacementstekening van Zevenbergen.


Post T

In de post was met ingang van 18 juni 1956 een AR tableau geplaatst; voor een uitleg over de werking van dit toestel klik hier.


Het AR tableau in post T d.d. 3 april 1965.
(Foto: R. Ankersmit)Het AR tableau in post T d.d. 21 augustus 1981.
(Foto: W. Vos)Tekening van het AR tableau in post T.Alle bijzonderheden worden hier beschreven.(bestandsgrootte 112 kB).

Brug over de MarkDe draaibrug over de Mark in zuid-westelijke richting met de oude en de toekomstige brugpost en woning 6 d.d. 16 augustus 1963.
(Foto: R. Ankersmit.

Tussen de stations Zevenbergen en Oudenbosch ligt bij km. 9.740 de beweegbare brug over de Mark.

Alle bedieningshandelingen worden hier beschreven.(bestandsgrootte 569 kB).

Met ingang van 3 juli 1994 is de klassieke beveiliging te Zevenbergen vervallen en en is de beveiliging van dit station een onderdeel geworden van de EBP beveiliging bediend vanuit Roosendaal.

Voor een beschrijving van het station Lage Zwaluwe klik hier.
Voor een beschrijving van het station Oudenbosch klik hier.

Terug naar Home Terug naar seinhuizen