Horst = SevenumStation Horst-Sevenum is het station van Horst en Sevenum en gelegen in Hegelsom en is gelegen aan de spoorlijn Eindhoven - Venlo bij km. 11.347.
Het stationsgebouw stamt uit 1864 en behoort tot het standaardtype SS 5e klasse. Er hebben in de loop der jaren twee verbouwingen plaatsgevonden waarbij het gebouw aan beide zijden voor een deel is uitgebreid.


Het stationsgebouw van Horst = Sevenum.
(bron: www. stationsweb.nl)

Gebruikte afkortingen: Blokstelsels: Voor een uitleg over de werking van het AR-toestel in post T klik hier.

    

Het emplacement in oostelijke richting d.d. 12 augustus 1961 (links) en in westelijke richting d.d. 11 juli 1961 (rechts).
(Foto's: R. Ankersmit)


    

Rangeerlocomotief NS 635 bij aankomst op spoor 3 met trein 4864 uit Blerick met elf lege wagens voor bietenvervoer (links) en het emplacement in westelijke richting met de rangerende locomotief NS 635 d.d. 11 juli 1961 (rechts).
(Foto's: R. Ankersmit)De emplacementstekening van Horst = Sevenum.Post THet AR - tableau in post T d.d. 28 maart 1965.
(Foto: R. Ankersmit)Tekening van het AR - tableau in post T.


Tussen de stations Horst = Sevenum en Helmond lag bij km. 16.250 de spooraansluiting America.

Deze spooraansluiting was voorzien van een z.g. OTC schakeling; voor een beschrijving van deze OTC schakeling klik hier.


De situatie bij de spooraansluiting America.


Met ingang 29 juni 1983 is de AR beveiliging te Horst = Sevenum vervallen en is de beveiliging van dit station een onderdeel geworden van de NX/CVL beveiliging bediend vanuit Venlo.

    

Het Integratoestel voor de bediening van de stations Blerick en Horst = Sevenum in de VL post te Venlo d.d. 6 augustus 1985.
(Foto's: W. Vos)


Voor een beschrijving van de stations Helmond en Deurne klik hier.
Voor een beschrijving van het station Blerick klik hier.


Terug naar Home Terug naar seinhuizen