Seinen uitgevoerd door klapborden

Verklaring van seinbeelden getoond door middel van klapborden.

Seinbeeld
Omschrijving
Omschrijving des nachts
Verklaring van het seinbeeld
Draaiseinbord
Een zwart-witte paal met een rond rood bord. Een rood licht. Stop voor rangeerbewegingen en waar voorgeschreven treinbewegingen.
Een zwart-witte paal waarvan het rode ronde bord door achteroverklappen niet zichtbaar. Een groen licht. Voorbijrijden toegestaan. Geldt voor rangeerbewegingen en voorgeschreven treinbewegingen.
Herhalingssein
Een zwart-witte paal met een vierkant wit bord met zwarte rand en staand zwart kruis. Een wit licht. Het herhaalde sein toont stop.
Een zwart-witte paal waarvan het witte vierkante bord evenwijdig is aan het spoor. Geen licht Het herhaalde sein mag voorbijgereden worden.
Voor de beoordeling van het beeld van het herhaalde sein mag op het beeld van het herhalingssein worden vertrouwd.
Draaiseinbord
Een zwart-witte paal met een rond paars bord met witte rand Een paars licht. Overweg mag niet worden bereden. Geldt voor rangeerbewegingen.
Een zwart-witte paal met een rond paars bord met witte rand evenwijdig aan het spoor. Een wit licht. Overweg mag worden bereden. Geldt voor rangeerbewegingen.
Perronseinpaal
Een rechthoekig rood bord met witte rand op een paal; een bord links op de paal geldt voor het spoor links; een bord rechts van de paal geldt voor het spoor rechts van de paal. Een rood licht. Stoppen voor het sein. Bij verandering van het beeld mag de trein als deze nog niet tot stilstand is gekomen verder rijden tot langs het perron.
Een rechthoekig rood bord met witte rand op een paal evenwijdig aan het spoor. Een wit licht. Voorbijrijden toegestaan.
Draaischijf en weegbrugsein
Een rond geel bord met witte rand dwars op de richting van het spoor. Dagsein - De weegbrug is opgezet.
- De draaischijf ligt niet vast.
Een driehoekig bord met zwarte band dwars op de richting van het spoor. Dagsein - De weegbrug is afgezet.
- De draaischijf ligt vast.
Halteseinbord
Een opgehesen vierkant paars bord met witte rand. Een opgehesen paars licht. Dit sein dient om aan te geven, dat een trein, die volgens de dienstregeling voor het opnemen van reizigers en goederen aan de halte kan stoppen, mag doorrijden.
Op dubbel spoor is de achterkant van dit bord grijs
Laatste bijgewerkt: 7-5-2014Terug naar de homepage Seinenboek